Villa-Trasqua-Trastella

Villa Trasqua Trastella

Druivensoort 100% Vermentino

Vinificatie De fermentatie gebeurd op lage tempraturen, gevolgd door een korte lagering op roestvrijstale vaten.

Combineren De Trastella wijn is goed te combineren met vis, wit vlees of als aperitief. De zacht aromatische smaak maakt het ook een uitstekende wijn voor bij de borrel.

Info Deze zachte wijn gemaakt van de vermentino druif, is zeer geschikt voor vis en is ook goed te combineren met een mooi stuk wit vlees. De licht groene kleur staat voor een frisse witte wijn met een uitstekende lange afdronk.

Villa-Trasqua-Trasquanello

Villa Trasqua Trasquanello

Druivensoort 100% Sangiovese

Vinificatie Vinificatie als een witte wijn in roestvrij staal gevolgd door een korte fles verfijning.

Combineren Mooi intens zalmroze met een schittering in het glas. Een exotisch zomerparfum van fruit (ananas en banaan), aardbeien, rode neusjes en vers geplukte kers. Ook in de smaak veel structuur, met een massa aan wilde bessen, aardbeien en frambozen.

Info Aangename zuren zorgen dat de wijn levendig en sappig blijft. Zonnig Toscane in het glas! Uitstekend als aperitief tijdens een warme zomerdag, tijdens een barbecue of bij een lekkere charcuterie-schotel.

Villa-Trasqua-Traluna

Villa Trasqua Traluna

Druivensoort 95% Sangiovese, 5% Alicante Bouschet

Vinificatie De fermentatie gebeurt in roestvrije stalen vaten. Dan rijpt de wijn verder op houten vaten.

Combineren De Traluna kan nog twee jaar bewaard worden, maar is nu reeds uitstekend. Ideaal bij eenvoudige Italiaanse gerechten zoals pasta en pizza.

Info Transparant en robijnrood met een fonkelende schittering en een violette tint. De neus is gekruid en heeft impressies van donkere bessen en donker rijp fruit. In de mond is de wijn een fruitbom met massa’s rood en zwart fruit (kers, bosaardbei) en komen de specerijen ook mooi naar boven. De tannines zijn reeds mooi versmolten en er volgt een aangename sappigheid in de afdronk.

Villa-Trasqua-Evoluto

Villa Trasqua Evoluto

Druivensoort 95% Sangiovese 5% Colorino en Malvasia Nera

Vinificatie 18 maanden op Sloveens eikenhouten vaten.

Combineren Stevige maaltijd of goede oude kaas.

Info Volle rode kleur bij wederom een prachtige Chianti Classico. Diepe lange smaak, die lang blijft hangen. Medium body met genoeg kruidigheid.

Villa-Trasqua-Fanatico

Villa Trasqua Fanatico

Druivensoort 100% Sangiovese

Vinificatie 24 maanden op Sloveens eikenhouten vaten.

Combineren De wijn past uitstekend bij BBQ, wild- of braadgerechten.

Info Aangename kruidigheid, zacht en rond maar tegelijk ook krachtig en intens.

Villa-Trasqua-Nerento

Villa Trasqua Nerento

Druivensoort 100% Sangiovese

Vinificatie 36 maanden op Franse eikenhouten vaten.

Combineren De wijn is het beste gecombineerd met kruidige gerechten.

Info Diepe rode kleur, met zachte tonen van eikenhout en lichte vanille. Vol, rond en krachtig van smaak. Kruidige afdronk met genoeg body.

Villa-Trasqua-Trasgaia

Villa Trasqua Trasgaia

Druivensoort 50% Sangiovese, 35% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon

Vinificatie 24 maanden op Franse eikenhouten vaten.

Combineren Past prima hij bij gegrild vlees, wild, en spicy food.

Info Diepgekleurde rode wijn met veel concentratie in geur en smaak; eikenhout, kruiden en vers gebrande koffie in het aroma en fraaie, rijpe tannines in de volle, stevige smaak.

Villa-Trasqua-Trasolo

Villa Trasqua Trasolo

Druivensoort 100% Merlot

Vinificatie 24 maanden op Franse eikenhouten vaten, daarna 12 maanden op fles.

Combineren Past erg goed bij wildgerechten, maar ook uitstekend bij oude kazen.

Info Diepe robijnrode kleur, elegant en blijft lang hangen. De afdronk is droog met lichte fruitige tonen. Aromatisch met een beetje vanille.

Villa-Trasqua-Trasanto-Occhio-di-Pernice

Villa Trasqua Trasanto Occhio di Pernice

Druivensoort 100% Sangiovese

Vinificatie Rijping van 5 jaar in kleine houten vaten.

Combineren Een aangename begeleiding bij menig dessert.

Info Amber van kleur, intens en doordringend in smaak.