Villa-Trasqua-2 (1)

Villa Trasqua

The Wine Gallery fungeert als showroom voor het Italiaanse wijnhuis Villa Trasqua. Het wijnhuis Tenuta Villa Trasqua ligt in het hart van Toscane, in de nabijheid van het dorp Castellina in Chianti. Het ligt midden in het productiegebied van de Chianti Classico met zijn beroemde symbool van de zwarte haan, op een steenworp afstand van het majestueuze kasteel van Monteriggioni.

Het landgoed met 56ha wijngaarden ligt op de Trasqua vlakte, waar Sangiovese en andere traditionele druivensoorten voortdurend overladen worden door zon en gestreeld worden door wind vanuit het westen vanaf de Tyrreense Zee. De druiven worden met de hand geoogst en door een gepassioneerd team onder leiding van wijnmaker Stefano Chioccioli omgezet in een reeks traditionele en innovatieve full-bodied wijnen waarvan er meerdere in de prijzen zijn gevallen.

In de reeks zitten drie wijnen met de officiële Chianti Classico DOCG kwalificering, de Evoluto, Fanatico en de Nerento. Van deze 100% Sangiovese wijnen zijn de Fanatico en de Nerento riservas met een minimale houtlagering van 24 maanden. De Nerento is daarbij extra bijzonder omdat de druiven van één enkele wijngaard komen, de vigna Nerento. Dit jaar is de Nerento 2009 uit geroepen tot, Gran Selezione.

Verder kent de Villa Trasqua reeks haar bekende tricolore, een prachtige wit, rood en rosé onder de noemer Trastella, Traluna en Trasquanello. Tenuta Villa Trasqua produceert ook een aantal bekroonde high-end wijnen onder de noemer Trasolo, Experimentum en Trasgaia, ook welbekend als een Super Tuscan.